Путин: Двоструки стандарди Запада у погледу сукоба у свијету

Srna
Foto: Srna

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин огорчен је двоструким стандардима Запада у погледу сукоба у различитим регионима свијета. Путин је подсјетио да су САД изводиле операције у Ираку, Сирији и бившој Југославији без одобрења Савјета безбједности УН, преноси "Спутњик".

"Па, ако је њима дозвољено, зашто онда није дозвољено другим земљама да штите своје суштинске интересе на исти начин?", упитао је Путин на састанку са учесницима Међународног омладинског фестивала у Русији.

Он је навео да се монопол САД не допада већини земаља, укључујући америчке савезнике.

"Док су јачале монопол, САД су се веома брзо суочиле са чињеницом да се огромној већини земаља у свијету то баш и не допада, а имплицитно, постепено су сви видјели да расте отпор таквом свјетском поретку у настајању", истакао је Путин.

Он је додао да је немогуће оспорити да су САД суперсила. "Сједињене Државе су огромна и земља јединствена на свој начин. За нешто више од 300 година, по нашим стандардима то је мало, али захваљујући таленту америчког народа претвориле су се у суперсилу. То је очигледна чињеница", рекао је Путин. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана