Путин: Дан Русије потврђује јединство вишенационалног народа

Танјуг
Foto: Тасс

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас поводом Дана Русије да овај празник потврђује јединство вишенационалног народа и да су Русима преци завјештали патриотизам који представља свето наслијеђе за данашње генерације.

"Драги пријатељи, колеге, честитам свима празник, срећан Дан Русије. Овај државни празник обиљежава нераздвојивост вјековне историје, величину и славу отаџбине, потврђује јединство нашег вишенационалног народа, нашу приврженост земљи, топао искрен однос према нашој вољеној отаџбини", рекао је Путин на церемонији додјеле награда поводом државног празника, преноси РИА новости.

Предсједник је истакао да су патриотизам и одговорност за судбину отаџбине Русима завјештали њихови преци и да су ове традиције светиња.

"Таква продорна осјећања тешко је описати ријечима, али су свима разумљива и блиска. Данас, у тешко вријеме за Русију, она још више уједињују наше друштво и служе као поуздан ослонац нашим херојима, учесницима у специјалној војној операцији", рекао је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана