Путин честитао празник руским муслиманима

Срна
Путин честитао празник руским муслиманима

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин упутио је честитку свим руским муслиманима поводом Курбан-бајрама, похваливши посвећеност, јунаштво и храброст муслиманских бораца који учествују у специјалној војној операцији у Украјини.

- Муслиманска заједница у Русији игра важну креативну улогу у животу државе и доприноси јачању међуетничког и међувјерског мира, као и одржавању породичних вриједности и одгајању млађе генерације - навео је Путин у телеграму чији је текст објављен на интернет страници Кремља.

Према његовим ријечима, муслимански борци данас прате историјску, духовну и патриотску традицију својих предака и показују несебичност, јунаштво и храброст током специјалне војне операције, бранећи Русију раме уз раме са својим саборцима.

Путин је нагласио да Курбан-бајрам означава крај ходочашћа ка светим муслиманским мјестима и да има велики морални и духовни значај.

- Од почетка времена, овај дан се обиљежава добрим дјелима и бригом о ближњима. Он служи да се ојачају идеали љубазности, хуманости и правде у друштву - истакао је Путин.

Путин је свим руским муслиманима пожелио добро здравље и успјех.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана