Путин честитао Мадуру и поручио: Увијек сте радо виђен гост на руском тлу

Танјуг
Путин честитао Мадуру и поручио: Увијек сте радо виђен гост на руском тлу

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин честитао је данас Николасу Мадуру поновни избор за предсједника Венецуеле и потврдио спремност Москве за наставак заједничког рада на актуелним питањима билатералне и међународне сарадње двије земље, саопштено је из Кремља.

Он је додао да су руско-венецуелански односи по својој природи "стратешко партнерство" и да је увјерен да ће  Мадурове активности на челу државе и даље доприносити прогресивном развоју односа двије земље у свим правцима. 

"Желио бих да потврдим нашу спремност да наставимо конструктиван заједнички рад на актуелним питањима билатералне и међународне агенде. Не заборавите да сте увијек радо виђен гост на руском тлу", наводи се у честитки Путина, а преноси РИА Новости.

Национално изборно вијеће Венецуеле саопштило је раније данас да је на основу резултата са обрађених 80 одсто изборних мјеста актуелни предсједник Венецуеле Николас Мадуро освојио 51,2 одсто гласова и побиједио на предсједничким изборима, чиме је обезбиједио трећи мандат.

Његов протвикандидат, представник опозиције Едмундо Гонзалес Урутиа освојио је 44,2 одсто гласова, према подацима изборне комисије.

Опозиција је саопштила да се припрема да оспори резултате које је саопштила изборна комисија.

У Венецуели су јуче одржани предсједнички избори, а противкандидати Мадуру су били представник опозиције Едмундо Гонзалес Урутиа и још осам кандидата.

Венецуела посвађала Латинску Америку: Ко не признаје побједу, а ко је честитао Мадуру

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана