Путин честитао Лукашенку побједу патриотских снага

СРНА
Путин честитао Лукашенку побједу патриотских снага

МОСКВА- Руски предсједник Владимир Путин честитао је бјелоруском предсједнику Александру Лукашенку на успјешном завршетку парламентарних и локалних избора, као и побједу патриотских снага.

"Драги Александре Григоријевичу, срдачно Вам честитам на успјешном одржавању јединственог изборног дана и сигурну побједу патриотских снага Бјелорусије. Висока излазност и резултати народне воље јасно потврђују широку подршку курсу хармоничног друштвено-економског развоја Бјелорусије под Вашим руководством, што обезбјеђује унутрашњу политичку стабилност и промовише обострано корисне интеграционе процесе унутар Савеза Русије и Бјелорусије", наводи се у телеграму објављеном на веб-сајту Кремља.

Путин очекује да ће новоизабрани представници у доњем дому парламента Бјелорусије и локалним савјетима на различитим нивоима плодоносно сарађивати са руским колегама у оквиру међупарламентарног дијалога и кроз везе међу регионима.

"Искористио бих ову прилику да Вам пожелим добро здравље, просперитет и успјех у испуњавању ваших управљачких дужности", додао је руски предсједник.

Током првих једнодневних избора у историји Белорусије, који су одржани јуче, на петогодишњи мандат је изабрано 110 посланика Представничког дома Народне скупштине и 12.514 чланова локалних савјета. Излазност је била 73,09 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана