Путин честитао Лукашенку Дан независности Бјелорусије

Срна
Путин честитао Лукашенку Дан независности Бјелорусије

МОСКВАЖ - Руски предсједник Владимир Путин честитао је данас бјелоруском лидеру Александру Лукашенку Дан независности Бјелорусије, рекавши да је овај празник важан и за Бјелорусе и за Русе, јер означава ослобођење Минска од нациста током Другог свјетског рата, саопштено је из Кремља.

"Владимир Путин упутио је честитке предсједнику Бјелорусије Александру Лукашенку поводом Дана независности Бјелорусије", наводи се у саопштењу.

Путин је изразио увјерење да ће Русија и Бјелорусија превазићи све могуће изазове и одбранити легитимне интересе двије земље на глобалној позорници, истрајно градећи ефикасне билатералне везе у свим подручјима и јачајући институције Савеза Русије и Бјелорусије.

Лукашенко је раније честитао Бјелорусима Дан независности истичући да духовна, морална, интелектуална и економска основа омогућава Бјелорусији да са сигурношћу гледа у будућност, додајући да јединство и брижан став према држави доприносе постизању великих циљева. Бјелорусија обиљежава Дан независности 3. јула. Тог дана 1944. године совјетске трупе ослободиле су Минск од нацистичких завојевача

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана