Путин честитао Алијеву побједу на предсједничким изборима

Танјуг
Foto: Telegram

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин честитао је предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву убједљиву побједу на ванредним предсједничким изборима и пожелио му даљи успјех у обављању те функције, саопштила је прес служба Кремља.

У саопштењу се наводи да су Путин и Алијев током телефонског разговора потврдили интересовање за развој стратешког партнерства и савезништва две земље и договорили се да наставе личне контакте. 

Поред тога, Путин је Алијеву послао телеграм честитке у којем је нагласио да резултати гласања у потпуности потврђују високи политички ауторитет азербејџанског лидера и подршку народа његовом курсу убрзаног друштвено-економског развоја земље и јачања њене позиције на међународној сцени, објавила је агенција РИА Новости.

“Увјерен сам да ћемо наставити активан заједнички рад на изградњи билатералне сарадње у свим областима, партнерску сарадњу у рјешавању актуелних питања на међународној сцени. То, несумњиво, јача интересе наших пријатељских народа, стабилност и безбједности на Јужном Кавказу и у Каспијском региону”, навео је Путин. 

Прес служба предсједника Азербејџана саопштила је да је Путин Алијеву пожелио успјех у обављању предсједничке функције у циљу развоја Азербејџана. Предсједник Централне изборне комисије Азербејџана Мазахир Панахов саопштио је данас, након обраде гласачких листића са 93 одсто бирачких места, да актуелни шеф државе Илхам Алијев води на ванредним предсједничким изборима са освојених 92,05 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана