Путин: Запад мисли да је рат цртани филм

Танјуг
Путин: Запад мисли да је рат цртани филм

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је Русија доказала да је способна да одговори на најтеже изазове, додајући да она никоме неће дозволити да се мијеша у њене унутрашње ствари, и да ће наставити да брине о својим демократским институцијама.

-Само јединствени можемо да реализујемо све што смо замислили. Доказали смо да је Русија спремна да одговори на сваки изазов -, рекао је Путин током обраћања пред Федералном

Путин је истакао да су се борбене способности Оружаних снага Русије вишеструко увећале, и да руске снаге на свим правцима ''самоуверено напредују и ослобађају територије''.

-Русија није започела овај рат (у Украјини), али ћемо учинити све да искоријенимо нацизам и заштитимо суверенитет наших грађана - рекао је Путин.

Навео је да су стратешке нуклеарне снаге Русије у стању приправности, и додао да је хиперсонични ракетни систем ''Циркон'' већ коришћен у борбама.

Он је навео да је и хиперсонични систем ''Кинжал'' је такође у употреби.

Говорећи о односима са САД, Путин је оцијенио да Вашингтон предузима ''отворено непријатељске акције'', настојећи да Москви нанесе ''стратешки пораз'' на бојном пољу.

-Запад жели, исто као и Украјини, да нам унесе неслогу и ослаби нас изнутра. Али прерачунали су се, наишли су на чврст став и одлучност нашег мултинационалног народа -рекао је Путин, и додао да су представници разних етничких група, култура и веропосповијести на дјелу показали да је јединство руског народа ''колосална снага која све побјеђује''.

Руски предсједник је рекао да су ''чисте бесмислице'' да ће Русија напасти Европу.

-Све што смишља Запад реално нас води ка опасности од сукоба са примјеном нуклеарног оружја, а то значи уништење цивилизације - рекао је он.

Коментаришући изјаву француског премијера Емануела Макрона да земље које пружају помоћ Украјини не треба да искључе могућност слања својих трупа у Украјину, Путин је рекао да ће посљедице по оне који стигну на фронт бити ''трагичне''.

-Сјећамо се судбине оних који су слали војску на територију наше земље. Они морају да схвате да ми имамо оружје које може да уништава циљеве на њиховој територији. То су људи који нису прошли кроз тешка искушења. Они су заборавили шта је то рат, мисле да је то цртани филм - рекао је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана