Путин: Берлускони досљедан поборник развоја односа између Италије и Русије

Танјуг
Путин: Берлускони досљедан поборник развоја односа између Италије и Русије

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин изразио је данас саучешће поводом смрти бившег премијера Италије Силвија Берлусцонија, уз напомену да ће он у Русији остати упамћен као досљедан и принципијелан поборник јачања пријатељских односа двије земље.

''Поштовани господине предсједниче, примите наше најдубље саучешће поводом смрти истакнутог италијанског политичара Силвија Берлусцонија... У Русији ће Силвио Берлусцони остати упамћен као досљедан и принципијелан поборник јачања пријатељских односа између наших земаља. Дао је непроцјењив лични допринос развоју обострано корисних руско-италијанских партнерстава'', наводи се у поруци коју је Путин послао италијанском колеги Сергио Маттарелли.

Поред тога, Путин је истакао да му је Берлускони био драга особа и прави пријатељ, додајући да се искрено дивио његовој мудрости, способности да доноси далековидне одлуке, те да је, како преноси РИА, његова смрт представља ненадокнадив губитак.

Бивши италијански премијер Силвио Берлусцони преминуо је данас у 9.30 сати у болници у Милану у 87. години.

Берлускони, који је три пута био премијер, оснивач је телевизијског царства које је обликовало јавност Италије више од 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана