Путин: Американци чине злочине рукама Украјинаца

Срна
Путин: Американци чине злочине рукама Украјинаца

СОЧИ - САД користе касетну муницију рукама украјинских војника у зони руске специјалне војне операције у Украјини и то је њихов злочин, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

Он је новинарима на маргинама састанка са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком у Сочију рекао да се касетна муниција, коју шаљу САД, у великој мјери користи у зони специјалне војне операције, напоменувши да је већ коментарисао то питање.

“Нема шта да додам. Једино што вриједи рећи је да ова ситуација, можда, као кап воде, осликава оно што се дешава у свијету у цијелости, а то је да има једна земља која вјерује да је посебна. То су САД, које себи дозвољавају ствари које чак и оне сматрају злочином. САД користе касетну муницију, у овом случају, рукама украјинске војске”, нагласио је Путин.

Према његовим ријечима, САД сматрају да је употреба касетне муниције злочин, али и даље себи дозвољавају да је користе, јавила је бјелоруска државна новинска агенција Белта.

“То је главни проблем данашњих међународних односа. Велика већина учесника у међународним односима бори се против нас за мултиполарни свијет, јер ова ситуација не одговара готово никоме”, навео је Путин.

Путин је појаснио да је термин “готово никоме” употријебио јер чак и земље које су блиски сарадници САД нису задовољне оваквом ситуацијом, односно улогом саучесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана