Путин: Амерички војници неће шетати руским нуклеарним објектима

Танјуг
Путин: Амерички војници неће шетати руским нуклеарним објектима

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да се Москва не противи учешћу земаља НАТО у дискусији о Споразуму о стратешком офанзивном наоружању (СТАРТ), али да је "просто смијешно" замислити америчке војнике у руским нуклеарним објектима.

''Поред свега осталог, када раде то што раде данас у Украјини, ја просто не могу да замислим да амерички војници шетају по нашим нуклеарним објектима. То је просто смијешно'', нагласио је Путин у интервјуу за телевизију Росија-1, преноси Спутњик.

Предсједник Русије је констатовао да је Москва приморана да се врати теми нуклеарног потенцијала Велике Британије и Француске, јер је НАТО показао да представља војни, а не политички блок.

Владимир Путин је рекао да се државе које су, према његовим ријечима, "сателити САД", боре против Русије упркос томе што су свјесне да су интереси САД "себични", преноси ТАСС.

"Сателитске државе улазе у битку против Русије, иако су савршено свесне тога да САД све раде искључиво у свом себичном интересу," изјавио је он.

Ми не можемо тако да се понашамо и нећемо се тако понашати, истакао је Путин.

 Предсједник Русије је додао да "не сумња" да ће руски став и залагање за мултиполарни свјетски поредак постати доминантни став у међународној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана