Пукла линија: Руске трупе на 1 километар од Торецка?!

Агенције
Пукла линија: Руске трупе на 1 километар од Торецка?!

Руске трупе налазе се према незваничним информацијама на километар од стратешки важног Торецка!

Војни канал Милитарист наводи да су руске снаге стигле до вишеспратница у Лењинском и да ситуација за Оружане снаге Украјине на том делу фронта наставља да се погоршава.

Руске снаге напредају према Торецку са југа из правца Њујорка и источно из правца Дружбе и Пивденија.

Украјински војни Телеграм канал ДеепСтате, који је повезан са обавештајним службама, потврђује да су руске трупе стигле до центра села Њујорка које се налази десетак километара од Торецка.

- Непријатељ је у претходна 24 сата уз подршку авијације извео 18 напада у торецком правцу - саопштио је главни штаб Оружаних снага Украјине.

Украјина, подсетимо, довлачи резерве како би покушала да стабилизује ситуацију на том делу фронта након изненадне руске офанзиве која је почела пре отприлике 15 дана.

Експерт групе Информативни отпор Украјине Константин Машовец рекао је да главни штаб Оружаних снага Украјине није очекивао напад на Торецк са истока.

- Јуришне групе Оружаних снага Русије прошле су кроз украјинска упоришта као нож кроз путер. Команда је очекивала да ће руске трупе почети да окружују Торецк нападајући јужније са излазом на ауто-пут Покровск-Константиновка. Руска команда је то израчунала и ударила тамо где Кијев није очекивао - наводи Машовец који верује да ће руске снаге највероватније покушати да опколе град.

Линија фронта није се померала код Торецка од 2014. године и положаји Оружаних снага Украјине, који су годинама добро утврђени, сматрани су практично неосвојивим.

Торецк је пре рата имао око 35.000 становника.

Војни блогери на Телеграму, подсетимо, објавили су снимак руског војника који диже у ваздух куćу на периферији Њујорка са припадницима Оружаних снага Украјине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана