Пуцњаве у Атланти: Једна особа убијена у отмици аутобуса, троје рањених у ресторану

Танјуг
Пуцњаве у Атланти: Једна особа убијена у отмици аутобуса, троје рањених у ресторану

АТЛАНТА - Једна особа је убијена у нападу наоружаног мушкарца који је отео аутобус у главном граду америчке државе Џорџије, Атланти, у којем је било укупно 17 људи, укључујући возача, објавили су амерички медији.

Инцидент се догодио у уторак, а полиција је организовала потјеру за приградским аутобусом након што је добила пријаву о пуцњави у аутобусу и могућој талачкој кризи, пренио је CBS.

Полиција Атланте саопштила је да је ухапсила осумњиченог 39-годишњег Џозефа Грира који је био наоружан пиштољем и који је већ раније био осуђиван и привођен 19 пута.

Полицијска потјера завршила се када је аутобус слетио са коловоза. Три особе рањене су у пуцњави у ресторану у тржном центру у центру Атланте, главног града америчке државе Џорџије, када је на њих пуцао наоружани нападач кога је затим упуцао полицајац, саопштила је полиција.

Полиција је навела да се пуцњава догодила у уторак и да се четири рањене особе, укључујући нападача, не налазе у животној опасности, пренио је АП.

Осумњичени нападач, 34-годишњи мушкарац из Мороуа, јужно од Атланте, прво је имао кратку свађу са једном од особа које је упуцао из пиштоља, а затим је ранио и друге двије особе.

Није познато да ли је нападач познавао особе које је упуцао. Полицајац из Атланте, који није био на дужности и који је радио на обезбјеђењу ресторана упуцао је нападача.

Осумњичени је раније више пута хапшен и служио је затворску казну због оружане пљачке и због те претходне осуде било му је забрањено ношење оружја, саопштила је полиција.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана