Прво обраћање Камале Харис након што се Бајден повукао: Заједно ћемо побиједити

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН- Потпредсједница САД Камала Харис изјавила је данас у Бијелој кући, у првом јавном појављивању након што је амерички предсједник Џозеф Бајден предложио да она буде демократски предсједнички кандидат након његовог повлачења, да је дубоко захвална Бајдену на његовој служби америчком народу, наводећи да је он без премца у модерној историји.

Харис је оцијенила да је Бајден по заслугама и постигнућима током свог предсједничког мандата превазишао предсједнике који су служили два мандата.

Она је навела да Бајдена одликују особине као што су поштење, интегритет, посвећеност  породици и религији, као и велики патриотизам.

Харис је то рекла у обраћању спортистима НЦАА на јужном травњаку Бијеле куће, а Бајден није био присутан због тога што има корону.

Она је рекла да се Бајден осјећа много боље након што је добио корону.  

Харис ће се затим упутити у Вилмингтон у америчкој држави Делавер да се састане са особљем за кампању.

"Ово је први дан наше кампање, тако да касније идем у Вилмингтон у Делаверу да се поздравим са особљем у Штабу. Заједно ћемо побиједити", написала је Харис на платфрорми X.

Бајден се јуче повукао из кампање за реизбор на предсједничким изборима 5. новембра.  

Бајден је у писму на платформи X поручио да вјерује да је у најбољем интересу његове странке и државе да се повуче и да се фокусира само на испуњавање своје дужности као предсједника до краја мандата.

Бајден је такође рекао да подржава потпредсједницу САД Камалу Харис као кандидаткињу демократа на предсједничким изборима.

Харис је у првој изјави након повлачења Бајдена рекла да је "почаствована" што је добила подршку предсједника Џозефа Бајдена и нагласила да намјерава да освоји демократску номинацију за предсједника.

"Почаствована сам што имам подршку предсједника и моја намјера је да освојим ову номинацију", навела је Харис, саопштио је штаб кампање Бајдена и Харис.

Бајден је наводно разговарао са Харис прије објаве да одустаје од предсједничке трке, јавио је НБЦ, позивајући се на добро обавијештен извор.

Више водећих демократа подржава Хариса као новог предсједничког кандидата странке, пошто њена кампања биљежи пораст донација.

Поједине кључне демократе још нису подржале Харис након што је Бајден одустао, а међу њима су бивши предсједник САД Барак Обама и бивша предсједница Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана