Прво истраживање јавног мњења: Да ли је напад на Трампа преокренуо америчке изборе?

ГС
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Доналд Трамп, бивши амерички предсједник је у вођству испред Џозефа Бајдена, актуелног шефа Бијеле куће, показали су резултати најновијег истраживања јавног мњења, уочи предсједничких избора заказаних за први уторак у новембру!

Како је пренио Фокс њуз, у питању је прво истраживање јавног мњења спроведено након што је на Трампа извршен атентат прошле суботе, када је лакше повријеђен (метак је окрзнуо ухо) и када је нападач Метју Томас Крукс (20) ликвидиран.

Према истраживању које је спровео Ројтерс/Ипсос, Трамп има два процента предности испред Бајдена. За њега би гласало 43 одсто испитаника, а за Бајдена 41 одсто.

Оно што забрињава јесте то да је велика већина испитаника, који су уједно и регистровани бирачи, забринута због "хаоса у Америци". Чак њих 80 одсто вјерује да "земља измиче конторли", након напада на Трампа.

Маргина грешке у истраживању је плус или минус до три одсто. Истраживање је спроведено другог дана Националне конвенције Републиканске странке која се одржава у Милвокију и на којој је Трамп изабрао сенатора из Охаја Џеј Ди Венса за свог кандидата за потпредсједника, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана