Први затвореници смјештени у највећи затвор на америчком континенту

Анадолија
Први затвореници смјештени у највећи затвор на америчком континенту

БОГОТА – Око 2.000 припадника криминалних група смјештено је у новоизграђени затвор у Ел Савладору који је као највећи затвор на америчком континенту изграђен по налогу предсједника те земље Наyиба Букелеа, јавља Анадолија.

Ријеч је о затвору капацитета до 40.000 затвореника, а Букеле је на Твитеру навео да је поносан на начин на који његова земља води рат и обрачунава се са криминалним организацијама.

“Ово ће бити њихове нове куће у којима ће живјети и неће више моћи наносити бол нашем народу”, навео је Букеле уз снимке којим је представљен мегазатвор.

И министар правде Ел Салвадора Густаво Виллаторо саопштио је да је новоизграђени затвор стављен у употребу те је поручио да ће терористичке кукавице платити цијену својих злодјела. З

Затвор је свечано отворен 2. фебруара и смјештен је у котлини у мјесту Теколука која је од главног града Сан Салвадора удаљена 74 километра.

Ел Салвадор је до сада располагао затворским капацитетом до 30.000, а новоизграђени затворски комплекс на површини од 166 хектара намијењен је за ефикаснију борбу против криминалних група које су основни сигурносни проблем те земље.

Земља са највећом стопом убистава у свијету Ел Салвадор је у ванредном стању још од краја марта прошле године када је предсједник Букеле прогласио рат криминалним групама.

До сада је ухапшено више од 58.000 чланова криминалних организација, међу којима је и озлоглашена група МС13.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана