Протестна поворка италијанских пољопривредника тракторима на обилазници код Рима

Танјуг
Foto: Агенције

РИМ- "Пољопривредни откуп", једна од група укључених у протесте пољопривредника широм Италије против европске и националне пољопривредне политике и других потешкоћа у свом сектору, одржаће вечерас протестни дефиле тракторима на обилазници код Рима.

 Један од портпарола пољопривредника из покрајине Абруцо, Роберто Росати, изјавио је да тачно врИЈеме протестне поворке треба да буде одређено, али да би она требало да буде одржана у 21 сат, преноси Анса.

 Пољопривредни откуп је отказао за данас најављени велики скуп

трактора на римском тргу Пјаца Сан Ђиовани, наводећи да не жели да поткопа подршку јавности нити да ствара тешкоће граду.

Пољопривредници су тражили састанак са италијанском премијерком Ђорђом Мелони и министром пољопривреде Франческом Лолобриђидом.

Уколико до суботе у подне не добију одговор, пољопривредници окупљени у  "Пољопривредном откупу" планирају да тракторима "опколе" италијанску престоницу.

Италијански министар за односе са парламентом Лука Чирјани саопштио је у сриједу да ће италијанска влада понудити циљане пореске олакшице за помоћ пољопривредницима који се суочавају са тешкоћама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана