Проруски блогер и новинар Спутњика ухапшени у Јерменији

Tanjug
Foto: Printscreen

ЈЕРЕВАН- Проруски блогер Мика Бадаљан и новинар "Спутњика Јерменија" Ашот Геворкјан ухапшени су у Јерменији под сумњом за илегалну трговину оружјем, саопштио је портпарол Истражног комитета Гор Абрамјан, објавио је Радио Свобода.

Портпарол је прецизирао да су Бадаљан и Геворкјан приведени у региону Сјуника 6. и 7. септембра. Укупно је седам особа приведено у случају илегалне трговине оружјем.
    
Државна руска медијска група Раша тудеј, је известила да "очекује поштовање свих процедуралних норми“.
    
„Могуће провокације које имају за циљ подривање пријатељства између братских народа Русије и Јерменије морају се одмах зауставити“, наводи се у саопштењу компаније.
    
Претходно је премијер Јерменије Никол Пашињан критиковао руски мировни контингент у Нагорно-Карабаху, наводећи да он не испуњава свој задатак, а такође је навео да је зависност Јерменије од само једне земље, а то је Русија, „стратешка грешка“. 
    
Према ријечима политичара, сама Русија напушта Јужни Кавказ. Он је нагласио да ниједна од западних сила о којима Русија говори не гура Јереван да раскине са Москвом.
    
Проруски блогер и активиста Микаел Бадаљан нестао је у јерменском Горису, јавио је на свом телеграм каналу шеф Росотрудничества Јевгениј Примакова, преноси Риа новости.
    
„Очекујем да ће надлежни органи Републике Јерменије одмах разумети ситуацију и дати јавности свеобухватне и транспарентне одговоре у вези са судбином и безбедношћу Микаела Бадаљана“, написао је шеф Росотрудничества.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана