Пропагандни воз руске војске посјетио град Гудермес у Чеченији

Танјуг
Пропагандни воз руске војске посјетио град Гудермес у Чеченији

МОСКВА - Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да је више стотина грађана чеченског града Гудермеса уз оркестар 58. комбиноване армије Јужног војног округа, сачекало "пропагандни воз руске војске".

-Командир воза предао је градском музеју побједничке заставе 769. пешадијског пука 242. пјешадијске дивизије - саопштила је прес служба армије Јужног војног округа, преноси ТАСС.

Пропагандни воз министарства одбране Руске Федерације "Снага у истини" стигао је у Гудермес са борбеним возилом НАТО пјешадије М2 Брадли које је заробљено на ратишту код Авдијевке у новембру 2023. године.

Поред овог НАТО борбеног возила у вагонима пропагандног воза изложени су наоружање и војна опрема Ваздушно-десантних и Ваздушно-космичких снага руске војске.

-Да би догађај био аутентичнији, логистичка служба руске војске је поставила теренску војну кухињу у којој су окупљени грађани Гудермеса могли да се послуже војничком кашом, а постављен је и мобилни пункт за пријављивање заинтересованих за служење војног рока по уговору - саопштило је руско Министарство одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана