Пронађено тијело морнара са турског теретњака потонулог у Црном мору

Танјуг
Пронађено тијело морнара са турског теретњака потонулог у Црном мору

ИСТАНБУЛ - Тијело морнара са турског теретног брода Кафкаметлер који се током олује насукао на лукобран у Црном мору код луке Ерегли пронађено је рано јутрос, саопштено је из турског Генералног директората за поморство.

Операција потраге и спасавања осталих морнара на броду који тоне се наставља, наведено је у саопштењу, преноси агенција Анадолија. Теретни брод Кафкаметлер потонуо је након олује у водама Црног мора у турској провинцији Зонгулдак и у току је потрага за 12 чланова посаде, изјавио је претходно министар унутрашњих послова Турске Али Јерликаја.

Капетан брода Кафкаметлер који је пловио под турском заставом јавио је у недјељу ујутро да брод плови према лукобрану код Ереглија, у сјеверозападној турској провинцији Зонгулдак, саопштено је из кабинета гувернера те провинције, пренио је раније Ројтерс.

Турски министар унутрашњих послова касније је потврдио да је брод почео да тоне након што је ударио у лукобран. Према наводима власти, брод са 12 чланова посаде који су били турски држављани, испловио је из руске луке Темрјук ка луци Алиага у турској провинцији Измир и превозио је 1.542 тоне феросилицијума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана