Пронађено тијело још једне Израелке коју је отео Хамас

Танјуг
Пронађено тијело још једне Израелке коју је отео Хамас

ТЕЛ АВИВ- Израелска војска (ИДФ) саопштила је данас да је тијело још једне Израелке, коју су отели припадници Хамаса 7. октобра, пронађено у близини болнице Ал Шифа у Гази.

Како је саопштено, тијело припаднице ИДФ, Ное Марћано (19) пронађено је у четвртак у згради недалеко од болнице Ал Шифа, три дана пошто је објављено да је убијена у Хамасовом заробљеништву, преноси "Тајмс оф Израел".

Марћано, припадница 414. јединице Борбеног корпуса за прикупљање обавјештајних података.

Служила је у бази ИДФ-а Нахал Оз, када су је заузели припадници Хамаса 7. октобра.

Хамас је у понедјељак увече објавио пропагандни видео на којем Марћанова говори у камеру, четири дана након што је узета као талац, идентификује се и изговара имена својих родитеља и свог родног града. Снимак је затим прекинут, да би се наставио приказом њеног тијела.

Израелска војска је у четвртак саопштила да је пронашла тијело Јехудит Вајс у згради недалеко од болнице Ал Шифа.

Тијело су идентификовали форензичари и враћено је у Израел. Вајс, мајка петоро дјеце, отета је из кибуца Бери 7. октобра. Њен супруг, Шмулик Вајс, убијен је у њиховој кући. ИДФ није дао више детаља о узроку смрти.

Вајс и Марћано су прва два израелска таоца, отета 7. октобра, за које се зна да су живот изгубили у заточеништву.

Тијела обе жене пронашла је Седма оклопна бригада 603. батаљона, након информација добијених од обавјештајне службе Шин Бет, наводи "Тајмс оф Израел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана