Пронађено тијело Алексеја Наваљног!

ГС
Пронађено тијело Алексеја Наваљног!

Тијело руског опозиционара Алексеја Наваљног је пронађено и наводно је на њему било трагова модрица након конвулзија које је претрпио, пренио је "Дејли мејл", позивајући се на руску "Новају газету Европа".

Новинари тог руског медија су наводно разговарали са медицинским радником из хитне службе града Салехарда, у близини казнене колоније ИК-3, гдје је Наваљни служио 30-годишњу казну.

Болничари су примијетили модрице на тијелу Наваљног, које сада чува полиција у мртвачници.

"Обично, тијела људи који умру у затвору се одмах пребацују у Биро за форензичку медицину у улици Глазкова, али у овом случају пребачено је на клинику, из неког разлога. Као искусан радник хитних служби, могу да кажем да повреде, које су описали људи који су видјели тијело, дјелују да су од конвулзија", рекао је извор ''Новаје газете Европа''.

Медицински радник је навео да, уколико особа има конвулзије, а други покушавају да га придрже на земљи, али су конвулзије веома јаке, онда се јављају модрице.

Очевици су, наводно, видјели да је имао модрицу на грудима, која може да се јави усљед масаже срца током покушаја оживљавања.

"Дакле, они јесу покушали да га оживе, а вјероватно је умро од срчаног удара. Међутим, нико не каже ништа о томе зашто је имао инфаркт", додао је извор.

Независни руски медиј истиче да обдукција још није урађена.    

Наваљни је преминуо у петак у 48. години, а његова портпаролка Кира Јармиш написала је на платформи "X" да је он убијен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана