Пронађени шатори и испитане три особе због нестанка тројице странаца у Мексику

Tанјуг
Пронађени шатори и испитане три особе због нестанка тројице странаца у Мексику

МЕКСИКО СИТИ - Мексичке власти саопштиле су да су пронашле шаторе и испитале три особе у вези са случајем двојице Аустралијанаца и једног Американца који су нестали током викенда у мексичкој држави Доња Калифорнија на обали Пацифика.

Главни државни тужилац Мексика Марија Елена Андраде Рамирез није хтјела у четвртак да каже да ли се три испитане особе сматрају могућим осумњиченима или свједоцима у случају нестанка страних држављана. 

Она је само рекла да су поједини од испитаних у директној вези са тим случајем, а други у индиректној, преноси АП. 

Рамирез је навела да су све линије истраге отворене у овом тренутку, мада су нарко картели активни у области где су тројица странаца нестала. 

Претпоставља се да су тројица странаца сурфовали и камповали дуж обале Пацифика у близини приморског града Енсенаде, али се током викенда нису појавили у смјештају који су претходно резервисали. 

Мајка несталих Аустралијанаца, Дебра Робинсон, објавила је у сриједу на Фејсбук страници локалне заједнице апел за помоћ у проналажењу својих синова, Џејка и Калума.  

Робинсон је навела да се није чула са синовима од суботе, као и да је са њима био и Американац Џек Картер Роуд. 

Стејт департмент је саопштио да је упознат са тим да је један амерички држављанин нестао у Мексику, без навођења више детаља. 

Два аустралијска сурфера, Адам Колман и Дин Лукас, убијени су 2015. године у западној мексичкој држави Синалоа, а власти кажу да су они били жртве напада банде на ауто-путу, подсећа АП.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана