Пронађена олупина руског хеликоптера, вјерује се да су сви путници погинули!

Танјуг
Пронађена олупина руског хеликоптера, вјерује се да су сви путници погинули!

МОСКВА, - Олупина руског хеликоптера Ми-8Т који је нестао на Камчатки данас је пронађена а према првим информацијама сви путници и чланови посаде летјелице су погинули, јавили су руски медији.

Према првим информацијама, сви који су били у хеликоптеру су погинули, речено је за РИА Новости у хитним службама.

Агенција наводи да се олупина хеикоптера, у којем су биле 22 особе, налази на надморској висини од 980 метара и да је немогуће доћи пјешке до ње.

Регионални министар за ванредне ситуације Сергеј Лебедев саопштио је да је олупина руског хеликоптера Ми-8Т који је нестао на Камчатки данас пронађена и да се, према прелиминарним подацима она срушила, преноси Интерфакс.

-Хеликоптер је могао да се сруши због грешке пилота - навела је надлежна служба за уклањање посљедица ванредних ситуација.

-Као приоритетна верзија разматра се грешка пилота у тешким временским условима. Пилот у магли није могао да види брдо и ударио је у његов обронак - , наводи се у саопштењу.

Разматра се такође и могућност квара опреме, али је то за сада у другом плану.

Руско министарство за ванредне ситуације интензивирало је претходно потрагу за несталим хеликоптером, па је у њу било укључено више од 60 људи са 15 комада технике.

Терен изнад којег је хеликоптер са 22 особе нестао је планински и тешко доступан, а потрагу отежавају слаба видљивост, обилне падавине и јак вјетар, навеле су локалне службе.

Хеликоптер авио компаније Витјаз-Аеро летiо је од локације у близини вулкана Вачкажетс ка Николаевки када је дошло до прекида комуникације са летјелицом. У њему се налазило 19 путника и троје чланова посаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана