Пронађена д‌јевојчица која је нестала 2019. године

GS
Foto: CTV News

Шестогодишња д‌јевојчица која је нестала од 2019. године пронађена је жива испод подрумског степеништа у кући свог дједе у сјеверном дијелу Њујорка, саопштиле су америчке власти.

Пејсли Шултис, која је имала четири године у вријеме нестанка, истраживачи су пронашли у понед‌јељак увече у „малом, хладном и мокром“ простору са њеним наводним отмичарем – њеном мајком, Кимберли Купер (33), пише "ДејлиФримен".

Вјерује су да су Кимерли и њен супруг Кирк Шултис отели сопствено дијете и сакрли га испод степеништа, јер су требали да изгубе старатељство над Пејсли и њеном старијом сестром. Пејси су сакрили испод степеништа, а старија д‌јевојчица је смјештена у хранитељску породицу.

Полиција је добила налог за претрес куће након што им је дојављено да је д‌јевојчица скривена у кући у Согертису. У кућу су ушли у 20 часова. Власник куће, деда несрећне д‌јевојчице, наводно је рекао полицији да Пејсли није видио од 2019. и да није имао појма да је држе испод степеништа.

Детектив Ерик Тајл примијетио је нешто на степеништу у кући. Након што су полицајци уклонили неколико дрвених панела са степеништа, наводно су видели "мала стопала".

Када су је пронашли, мала Пејсли била је доброг здравља. Затим је пуштена под надзор свог законског старатеља и поново се састала са својом сестром на непознатој локацији. Д‌јевојчица је препознала своју старију сестру.

Њена мајка оптужена је за угрожавање добробити д‌јетета и сада се налази у затвору округа Улстер. Њен отац оптужен је за кривично д‌јело мјешање у притвор и прекршај угрожавања добробити д‌јетета и тренуто чека пресуду, преноси Еспресо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана