Пронађена дјеца балканског тајкуна за којом се трагало данима

ГС
Пронађена дјеца балканског тајкуна за којом се трагало данима

СЕНТАНДРЕЈА - Дјеца балканског тајкуна Адријана Мартијана, за којима се трагало данима, пронађена су и на безбједном су.

Како јављају медији, дјеца узраста седам, девет и 11 година су након проналаска са оцем, познатим румунским бизнисменом.

Троје малишана нестало је у понедјељак из њиховог дома у Сентандреји, у тренутку када их је чувала дадиља. Полиција је одмах покренула опсежну потрагу са псима трагачима, али од деце није било трага. Како су родитељи растављени и боре се за старатељство, пљуштале су оптужбе о отмици.

Тајкун је чак у једном тренутку, дан након нестанка објавио видео, који је наводно добио, на којем се виде дјечица како мајку оптужују да је "организовала неке људе да их узму".

-Нећемо да дођемо код тебе. Ови људи су нас лагали да нас воде код тате, а хтјели су код тебе да нас доведу - рекла су деца на снимку.

Румунски медији пишу да сукоб између родитеља тиња већ неко вријеме. Истичу да су оба родитеља била под лупом због судског процеса око старатељства, а јуче је поново требало да се појаве пред судом.

Оцу малишана је било забрањено да прилази дјеци, а он је, да не би прекршио мјере, преселио у приколицу удаљену 100 метара од куће у којој су била деца које је чувала дадиља. Адријан Мартијан је чак оптужио бившу супругу да га је пратила и дроном да види да ли ће се приближити деци и прекршити забрану.

Суд је наводно у једном тренутку одлучио да мајка треба да брине о деци, али су они наводно одбијали да да остану са њом већ су захтијевали да остану уз дадиљу. Читав случај помно прати и Центар за социјални рад.

Није познато гдје су деца била претходна три дана, ни када су тачно пронађена, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана