Пронађен нови сет повјерљивих докумената код Бајдена

СРНА
Пронађен нови сет повјерљивих докумената код Бајдена

ВАШИНГТОН - Специјални савјетник америчког предсједника Ричард Заубер изјавио је да је у резиденцији предсједника Џозефа Бајдена у Вилмингтону откривено још повјерљивих владиних докумената.

"Пошто имам безбједносну дозволу, отишао сам у Вилмингтон у четвртак увече да Министарству правде доставим документ који је лични савјетник предсједника пронашао дан раније. Док сам га преносио званичницима Министарства правде који су ме пратили, пет додатних страница са ознакама повјерљиво откривено је међу тим материјалима", навео је Заубер у саопштењу.

Амерички медији објавили су 9. јануара да су предсједникови лични адвокати открили прву групу од 10 повјерљивих докумената који се односе на Украјину, Иран и Уједињено Краљевство у једној приватној канцеларији у Вашингтону, коју Бајден користи од свог потпредсједничког мандата, што је довело до федералне истраге о овом питању.

Друга серија повјерљивих докумената откривена је у гаражи Бајденове резиденције у Вилмингтону, док је још један документ од једне странице пронађен у сусједној просторији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана