Пронађен дјечак који је нестао прије двије године, мајка ухапшена

ГС
Foto: Илустрација

Стивен Брајан (5) пронађен је послије двије године од нестанка, а полиција је ухапсила његову мајку.

Нестанак трогодишњег Стевена 18. јула 2022. пријавио је дјечаков отац, а пронађен је у уторак, послије двије године, кући у Блумингтону у којој је био са својом мајком.

Шеф полиције Кери Букнер изјавио је да је дијете добро, и да га је мајка крила због борбе за старатељство са његовим биолошким оцем.

Дебора је ухапшена због ометања налога за старатељство и да ће бити подигнуто још оптужница против особа које су јој помагале. Како је саопштила полиција они су праћени и лоцирани у Блумингтону и након што су набавили налог за претрес, Стивен је пронађен и предат социјалној служби.

Шеф полиције Кери Букнер истакао је да су мајци пружили могућност да докаже да је Стивен добро, те да су спремни да сарађују како би се увијерили у његово здравствено стање. 

Деборин ујак је изјавио да је њена намјера била да заштити свог сина и брига за Стивенову безбједност и живот.

Полиција наставља истрагу, а у судским документима се наводи да је Деборин банковни рачун био испражњен, а телефони деактивирани, што указује на то да је планирала скривање са Стивеном, пише Блиц.

Овај случај изазвао је велику пажњу јавности и поставља многа питања о правима родитеља, старатељству и безбједности дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана