Пројектил из Јемена погодио норвешки теретни брод у Црвеном мору

Срна
Foto: Принтскрин

САНА- Пројектил испаљен са положаја Хута у Јемену погодио је ноћас норвешки танкер "Стринда" стотињак километара сјеверно од Баб ел-Мандеба, потврдила је америчка морнарица, чији је разарач "Мејсон" притекао у помоћ запаљеном броду.

Непосредно након експлозије није било информација о евентуалним жртвама, али су одмах након инцидента у воде око запаљеног брода кренула и пловила британске ратне морнарице.

Недуго затим, експлозије су одјекнуле и у Јемену, око положаја на којима су распоређене ракетне јединице Хута.

Амерички извори тврде да је норвешки брод погођен најмање једним пројектилом, свега неколико часова пошто је Израел упозорио Вашингтон да ће, уколико САД не уклоне опасност од напада Хута на бродове у Црвеном мору, сам ријешити тај проблем, преноси "Спутњик".

Америчка централна команда потврдила је да је танкер нападнут највјероватније противбродском крстарећом ракетом која је лансирана из подручја под контролом Хута у Јемену, али да није било жртава.

Команда је саопштила да у зони инцидента у тренутку напада није било америчких бродова, додајући да је амерички брод разарач "УСС Мејсон" одговорио на позив танкера и да је помагао норвешком броду на коме је избио пожар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана