Приступни преговори за Украјину још један покушај боцкања Русије

Срна
Приступни преговори за Украјину још један покушај боцкања Русије

БЕРЛИН - Одлука ЕУ да покрене приступне преговоре са Украјином не гарантује Кијеву мјесто у блоку и само је још један покушај да се "боцне" Русија, рекао је члан десничарске странке Алтернатива за Њемачку Алберт Бреинингер.

"То је била симболична одлука, још један покушај увреде и боцкања Русије. По нама је веома неблаговремено и није паметно. Али, наша политичка елита мисли другачије, можемо само да посматрамо и да извучемо закључке", рекао је Бреинингер.

Њемачки политичар је додао да је забринут да би политичка нестабилност у Украјини и растуће подјеле унутар блока око његових планова проширења могле да дестабилизују унију 27 земаља.

Лидери ЕУ сагласили су се на самиту прошле седмице да започну преговоре о придруживању са Украјином и Молдавијом, најсиромашнијим европским земљама, као и да Грузији дају статус кандидата за чланство у ЕУ.

Бреинингер је истакао да је сасвим очигледно да Украјина и Молдавија очигледно не могу да испуне све критеријуме за приступање и оне ће само бити примаоци помоћи од других чланица.

"Питање је да ли ЕУ то може да приушти? Мој одговор је не", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана