Припадници „Вагнера“ стигли у Централноафричку Републику да обезбјеђују референдум

Танјуг
Припадници „Вагнера“ стигли у Централноафричку Републику да обезбјеђују референдум

БАНГИ - Неколико стотина припадника приватне војне компаније "Вагнер" стигло је у Централноафричку Републику (ЦАР) да би обезбиједили референдум који се одржава у тој земљи 30. јула, саопштила је та руска приватна компанија.

На рефернедуму ће се гласати о уставној промјени која би могла да омогући предсједнику Фаустину Аршанжу Туадери да се кандидује за трећи мандат, а припадници "Вагнера" помажу влади у борби против побуњеника, пренијела је Ал Арабија.

Како је саопштио Синдикат официра за међународну безбједност (ОУИС), руски инструктори ће наставити да помажу војницима у централноафричким оружаним снагама како би осигурали безбједност у ишчекивању референдума.

-Још један авион је стигао у Банги са инструкторима за рад у Централноафричкој Републици. Планирана ротација се наставља. Неколико стотина искусних професионалаца из компаније Вагнер се придружује тиму који ради у ЦАР - наводи се у саопштењу.

Посљедњих недјеља неколико страних извора је рекло да Вагнерови борци напуштају ЦАР, што је влада демантовала.

Будућност приватне паравојне групе коју предводи Јевгениј Пригожин је неизвјесна након што је покренула краткотрајну неуспјешну побуну против власти предсједника Русије Владимира Путина 23. и 24. јуна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана