Припадници Тајне службе и полиција игнорисали упозорења

Срна
Foto: Taнјуг/АП

БАТЛЕР - Један од очевидаца покушаја атентата на бившег предсједника САД Донада Трампа рекао је да је неколико минута прије пуцњаве упозоравао припаднике полиције и Тајне службе да је примјетио особу на крову наоружану са пушком, али да су његова упозорења игнорисана.

"Током Трамповог говора примјетили смо наоружаног момка који је пузао по крову оближње зграде која је удаљена двадесетак метара од мјеста на којем смо стајали. Полиција се кретала око нас, при чему смо им показивали гдје је наоружани момак, али ни они, нити Тајна служба нису реаговали", рекао је очевидац за "BBC".

Он је навео да је неколико минута руком показивао на зграду, али да нико од њих није реаговао, а потом се чуло пет хитаца.

Трамп је повријеђен у пуцњави у суботу увече током митинга у Батлеру у Пенсилванији.

Наоружани нападач и најмање један посјетилац скупа су убијени, а још двије особе које су присуствовале митингу су тешко повријеђене, саопштила је тајна служба.

Федерални истражни биро саопштио је да је двадесетогодишњи Томас Метју Крукс идентификован као "субјект умијешан" у покушај убиства Трампа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана