Принц Хари се није појавио на балкону са породицом

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Принц Хари, млађи син краља Чарлса III, присуствовао је данашњем крунисању свог оца у Вестминстерској опатији, иако је сjедио у трећем реду и није се појавио на балкону Бакингемске палате током прославе.

Све до почетка априла било је нејасно да ли ће Хари, који сада живи у Калифорнији, присуствовати историјском догађају након јавног сукоба са својом породицом, преноси Ројтерс.

Он није играо никакву формалну улогу у служби и посматрао је док је његов старији брат Вилијам, престолонасљедник, клечао пред оцем како би се заклео на своју лојалност као ''господару живота и тијела'', тренутак који је дочекан уз клицање гомиле напољу, како наводи агенција.

Касније је био одсутан са балкона палате док су се Чарлс и Камила придружили Вилијаму и његовој породици, двојици Чарлсове браће и сестара и пажевима из службе да махну окупљенима.

Чарлсов брат Ендру који је био приморан да напусти краљевске дужности због пријатељства са покојним америчким млиијардерем Џефријем Епстином, осуђеним сексуалним преступником и наводним организатором бизарних журки на свом острву, такође није био присутан на балкону.

Харијева ранија одлука да напусти краљевске дужности и раздор са породицом подијелили су јавно мњење.

У својој књизи "Sparе", односно ''Резерва'', објављеној у јануару, Он је критиковао свог оца, краљицу Камилу и брата Вилијама и оптужио институцију краљевске породице да се према њему и његовој супрузи односи безосjећајно.

Хари, званично познат као војвода од Сасекса, преселио се у САД са супругом Меган 2020. године и само је неколико пута након тога виђен у Британији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана