Принц Хaри: Мој "крсташки рат" против британских таблоида допринио раздору у породици

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Британски принц Хaри рекао је да је његов "крсташки рат" против британских таблоида допринио раздору у краљевској породици, наводи се у документарцу који је данас емитован.

У својим најопсежнијим коментарима од када је освојио велику побjеду прошле године на суду када је судија утврдио да је хаковање телефона "распрострањено и уобичајено" у британским новинама Mirror Group, принц Хари је рекао телевизији ИТВ да би волио да му се породица придружила у парници против таблоида у вези са нарушавањем приватности, пренио је АП.

"Мисија се наставља, али је изазвала, како кажете, дио раскола", рекао је Хaри у документарцу "Таблоиди на суђењу". 

Хaри (39), млађи син британског краља Чарлса III, раскинуо је са породичним ставом "никад се не жали, никад не објашњава" изводећи новинаре пред суд. 

Хaри је навео у правним поднесцима да се његов отац краљ Чарлс противио његовој парници против таблоида.

Такође је открио да је његов старији брат Вилијам, принц од Велса и престолонасљедник, тајно ријешио тужбу против News Group Newspapers Руперта Мардока за, како је навео, "огромну" суму.

Тужбе, међутим, нису једини извор трвења у краљевској породици, наводи америчка агенција, подсјећајући да се Хaри дистанцирао од своје породице када су он и његова супруга Меган одлучили да напусте краљевски живот и оду у САД 2020. године.

Хaри и Меган су касније сугерисали да је у краљевској породици постојала "расна пристрасност" поводом Меганиног поријекла.

Хари је у својим мемоарима под називом "Резерва" ("Spare") говорио о подјелама у краљевској породици.

Војвода од Сасекса је рекао да му је било тешко да одговара на питања о затегнутим везама са својом породицом јер је, како је навео, све што каже о породици резултирало "бујицом" злонамјерних напада у штампи.

Хaријева тужба против News Group-a је у току, као и против издавача Дејли мејла који оспорава његове тврдње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана