Принц Александар и принцеза Катарина присуствовали крунисању Чарлса Трећег

Tanjug
Принц Александар и принцеза Катарина присуствовали крунисању Чарлса Трећег

БЕОГРАД- Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина саопштили су данас да су у Лондону у суботу присуствовали крунисању краља Чарлса и краљице Камиле, у Вестминстерској опатији.

 “Крунисање мог ујака, краља Чарлса Трећег, био је веома важан догађај, заиста импресивна верска церемонија и били смо дирнути и почаствовани што су нас замолили да присуствујемо”, наводи се у саопштењу принца Александра.

 Како се истиче, крунисање је значајна свечаност за уставне парламентарне монархије, јер није обична прослава, већ представља догађај од највишег државног значаја и прије свега важну вјерску церемонију.

 “Крунисање Краља Чарлса III било је јединствен догађај јер су многи нови детаљи уграђени у вековну традицију, одајући почаст свим грађанима Уједињеног Краљевства и Комонвелта, њиховим различитостима и културама. То је такође било прво крунисање у историји коме су присуствовали други монарси, шефови држава и остали чланови краљевских породица изван Велике Британије”, додаје се у саопштењу.

 Поред тога, принц Александар и принцеза Катарина указују да је, ипак, било немогуће избјећи да њихове мисли и емоције не буду са жртвама страшних трагедија које су се догодиле у Србији, и њиховим ближњима. 

“Туга за изгубљеним животима ће трајати вечно, Србија се никада неће у потпуности опоравити од тих ужасних догађаја. Молимо се Господу за покој душа преминулих и утеху њиховим породицама”, наводи се у саопштењу принца Александра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана