Принц Алберт од Монака увучен у жестоку аферу због оптужби за корупцију

Танјуг
Принц Алберт од Монака увучен у жестоку аферу због оптужби за корупцију

МОНАКО - Принце Алберт од Монака увучен је у жестоку аферу и правну битку због оптужби за неетичност и коруптивне радње, након што је отпустио свог саветника који је дуго био сива еминенција у његовој администрацији.

Клоду Палмеру (67), Албертовом менаџеру имовине, наређено је да напусти функцију након објава на мистериозној, анонимној веб-страници, која га оптужује за распрострањену корупцију у кнежевини Монако, која има само 37.000 становника, али највеćи проценат милионера на свету, преноси Тајмс.

Овај случај је изазвао серију грађанских тужби, а покренута је и кривична истрага због оптужби за корупцију

. Постоји ризик да ће ова афера разоткрити државне тајне у Монаку који захваљујући својој традицији стабилности и дискреције већ дуго привлачи богате спортске звијезде, као што је Новак Ђоковић, и индустријалце као што је британски бизнисмен Сер Џим Ретклиф, кога британски медији описују као најбогатијег Британца и једног од главних заговорника Брегзита, указују адвокати.

Афера представља потенцијалну опасност од разоткривања тајни самог принца Алберта, тврде правници и предочавају да би то могло да буде компромитујуће и срамотно за овог владара са живописним љубавним животом и браком који је под сталном лупом јавности.

Принц Алберт је отпустио и Лорана Анселмија (61), свог шефа кабинета, јавно се оградио од Тјерија Лакоста (63), свог адвоката и пријатеља из детињства, као и Дидијеа Линота (75), предјседника Врховног суда Монака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана