Пригожинов авион јутрос слетио у Бјелорусију

ГС
Пригожинов авион јутрос слетио у Бјелорусију

МИНСК - Авион оснивача плаћеничке групе „Вагнер“ Јевгенија Пригожина слетио је јутрос у Минск, главни град Бјелорусије. Полетио је из руског града Ростова на Дону.

Још један авион је стигао из Санкт-Петербурга, објавио је независни медиј Беларуски Хајун, позивајући се на податке Флајт Радара.

Авион је слетио је на аеродром Мачулишчи у близини Минска у 7.40.

Тамошњи медији наводе да је још један авион стигао из Русије-пословни млазњак БАе 125-800Б с регистарском ознаком РА-02878 који је полетио из Санкт-Петербурга и слетио у базу Мачулишчи у 7.58.

Јуче су поједини медији објавили да је оснивач „Вагнера“ већ виђен у Минску, у хотелу "Грин Сити " с три звјездице на периферији града. У самом хотелу нису могли да потврде да је Пригожин одсјео код њих, позивајући се на повјерљивост података о гостима. Такође су истакли да немају луксузних соба, а најскупља опција смјештаја је соба "побољшане" категорије која кошта око 65 евра по ноћењу.

Јуче је Пригожин у првом обраћању од како је предводио неуспјелу побуну у Русији рекао да његови борци нису учествовали у маршу како би смијенили руско руководство, већ како би избјегли уништење "Вагнера".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана