Преводилац јапанске бејзбол звијезде крао новац од њега да би се коцкао

Танјуг
Преводилац јапанске бејзбол звијезде крао новац од њега да би се коцкао

ЛОС АНЂЕЛЕС- Бивши преводилац бејзбол играча из Лос Анђелес Доџерса, Шохеја Охтанија, оптужен је да му је украо милионе долара како би се коцкао код неовлашћеног кладионичара.

Амерички тужилац Марин Естрада објавио је оптужбе током јучерашње конференције, рекавши да се у тужби наводи да је преводилац Ипеј Мизухара украо више од 16 милиона долара од Охтанија, пренео је Си-Би-Ес њуз.

Мизухара је пристао да се преда савезним властима у петак и он се појавио на суду на првом рочишту.

Током истраге, министарство правде је утврдило да Охтани није умијешан, наводећи да је јапанска бејзбол звијезда жртва у овом случају.

"Према тужби, господин Музухара је украо новац, углавном како би финансирао свој порив за илегалним коцкањем", истакао је Естрада.

Естрада је рекао да је Мизухара помогао Охтанију да отвори банковни рачун 2018. године гдје је Охтани остављао своју плату зарађену од бејзбола.

Естрада је додао да је Мизухара одбио да да приступ банковном рачуну Охтанијевим професионалним савјетницима, укључујући и његовом агенту, књиговођи и финансијском саветнику,..

 "Рекао им је да је Охтани желио да одржи рачун приватним", истакао је Естрада.

Мизухара је почео да се клади 2021. године.

"Временом, Мизухарине опкладе су постајале све чешће и чешће. Након тога, Мизухара је улагао све веће и веће износе. Временом је уплаћивао хиљаде опклада, али изгледа да се није кладио на бејзбол", рекао је Естрада.

Телефонски и банковни изводи приказују да је Мизухара приступао Охтанијевом налогу путем интернета и да је лагао банку о приступу налогу, представљајући се понекад као Охтани.

Истрага о Мизухари почела је прије три недјеље, након што су адвокати Охтанија тврдили да је Мизухара био умијешан у велику крађу новца бејзбол звијезде како би покрио своје коцкарске дугове.

Мизухара је одмах добио отказ од Доџерса након што се сазнало за скандал, а пореска управа и америчка бејзбол лига (МЛБ) истражују случај.

Охтани је напустио Лос Анђелес Ејнџелсе у децембру како би потписао рекордни десетогодишњи уговор са Доџерсима вриједан 700 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана