Претучен бивши министар финансија Грчке

Танјуг
Претучен бивши министар финансија Грчке

АТИНА - Грчког економисту, оснивача и лидера љевичарске странке Европски реалистични фронт за непослушност (МеРА25) и бившег министара финансија Грчке Јаниса Варуфакиса напала је и претукла група људи у познатом атинском кварту Егзархија, испред ресторана у којем је сједио са пријатељима.

Према првим информацијама, група лица пришла је Варуфакису који је седио у ресторану, почела да га вријеђа и у гура и на крају физички да га напада, преноси портал Катимерини.

Један нападач ударио је Варуфакиса у лице и нанио му повреду због које је одведен у болницу гдје му је дијагностикован прелом носне кости.

Варуфакисова странка МеРА25 саопштила је да је на њега извршен "храбри фашистички напад".

-Нека данашња епизода послужи да се подсјети на оне који намерно продају лажну и клеветничку причу коју су користили данашњи насилници. Поручујемо им: не плашимо се, не зазиремо, не одступамо. У мраку одговарамо једном речју: ДАН - наводи се у саопштењу МеРА25 .

Премијер Грчке Киријакос Мицотакис осудио је напад на Варуфакиса и указао да се насиље не може толерисати.

-Напад на господина Варуфакиса је за апсолутну осуду и наша Република га не може толерисати. Желим му брз опоравак и сигуран сам да ће грчка полиција учинити све да починиоце приведе правди - написао је премијер у својој објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана