Претресен дом сараднице градоначелника Њујорка у оквиру истраге о корупцији

Танјуг
Претресен дом сараднице градоначелника Њујорка у оквиру истраге о корупцији

ЊУЈОРК - Агенти Федералног истражног бироа (ФБИ) претресли су дом Бријане Сагс, шефице кампање градоначелника Њујорка Ерика Адамса, у оквиру истраге о корупцији.

Према писању Њујорк тајмса, рација је дио шире истраге ФБИ и савезног тужилаштва на Менхетну о томе да ли је Адамсова кампања за градоначелника 2021. године, преко турске владе и грађевинске компаније из Бруклина, добијала новац из иностранства.

Током претреса, агенти су тражили доказе о крађи федералних средстава и завјери за крађу федералних средстава, завјери о електронским преварама, као и о доприносима страних држављана у предизборној кампањи.

Сагс је главна особа у Адамсовом тиму за прикупљање новца за изборну кампању и већ је прикупила више од  2,5 милиона долара за кампању за реизбор 2025. године.

Није јасно да ли је истрага усмјерена на градоначелника Њујорка, међутим претрес дома његове сараднице га је навела да откаже неколико састанака у Вашингтону, наводи амерички лист.

Адамс се често хвалио својим везама са Турском, а посљедњи пут је то учинио током догађаја на Менхетну када је рекао да је он вјероватно градоначелник Њујорка који је највише пута посјетио Турску.

Ерик Адамс је члан Демократске странке, а 2022. године је изабран за градоначелника Њујорка, као тек други Афроамериканац на тој функцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана