Пренатрпани затвори у Италији, ове године 50 затвореника извршило самоубиство

Танјуг
Пренатрпани затвори у Италији, ове године 50 затвореника извршило самоубиство

РИМ ) - У Италији је ове године 50 затвореника извршило самоубиство, што је 16 више него у истом периоду прошле године, саопштио је данас италијански повјереник за извршење затворских санкција наводећи да су италијански затвори пренатрпани.

„Ово је велика бројка у поређењу са јулом 2023. и 2022. године, када су забиљежене 34 случаја самоубиства. Евидентиран је пораст од 16 самоубистава ове године. Самоубиство је извршило 48 мушкараца и две жене, 27 су Италијани, а 23 странци из 14 различитих земаља. Њих 19 (38 одсто) су чекали суђење. Просјечна старост 50 особа које су извршиле самоубиство је око 39 година“, наводи се између осталог у извјештају омбудсмана, преноси АНСА. 

У извјештају се наводи да је ове године најмање пет затворских чувара извршило самоубиство. 

Влада премијерке Ђорђе Мелони у среду је усвојила уредбу са низом мјера које имају за циљ ублажавање пренатрпаности у затворима. 

У уредби се наводи да ће бити успостављена листа затворских установа отвореног типа које ће моћи да приме одређене врсте затвореника, попут оних са кратким казнама, зависника од дрога и осуђених за одређена ненасилна кривична дела. 

Такође су уведене поједностављене процедуре за одобравање условног отпуста, нове смјернице за регрутацију, обуку чувара и управника затвора, а планира се и повећање броја телефонских позива које затвореници смију да обаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана