Преминуо милијардер Чарли Мангер,сарадник Ворена Бафета

Танјуг
Преминуо милијардер Чарли Мангер,сарадник Ворена Бафета

ВАШИНГТОН - Милијардер Чарли Мангер, сарадник чувеног инвеститора Ворена Бафета у мултинационалној холдинг компанији Берскшир Хатавеј, преминуо је у 100. години живота у болници у Калифорнији.

Мангер би 1. јануара 2024. године прославио стоти рођендан, преноси ЦНБЦ. Преминули милијардер је био потпредседник компаније Берскшир Хатавеј. предсједник корпорације Дејли џорнал, члан управе компаније Костко, филантроп и архитекта.

Мангерово богатство је почетком 2023. године процењено на 2,3 милијарде долара, што је запањујућа свота за многе људе, али знатно мања од Бафетовог огромног богатства од 100 милијарди долара. Ворен Бафет и Чарли Мангер су се познавали више од шест деценија, а од тога су 45 година провели заједно у фирми Берскшир Хатавеј, преноси Ројтерс.

Након смрти Мангера ће главни саветници Ворена Бафета бити Грег Ејбел и Аџит Џаин. На питање ЦНБЦ из фебруара 2019. године о тајни дугог и срећног живота, Мангер је рекао да је одговор "лак, јер је тако једноставан".

"Нека ваш живот буде без много зависти и љутње, не трошите превише својих прихода, будите весели упркос невољама. Послујте са поузданим људима и радите оно што треба да радите. Сва ова једноставна правила чине ваш живот бољим и она су тако банална", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана