Преминуо јапански дјечак који је у Кини рањен ножем

Танјуг
Преминуо јапански дјечак који је у Кини рањен ножем

ПЕКИНГ - Десетогодишњи дјечак из Јапана којег је мушкарац избо ножем док је ишао у школу у граду Шенжен у Кини преминуо је јутрос од задобијених рана, саопштила је јапанска влада.

Дјечак је нападнут јуче ујутру у близини јапанске школе и након напада хитно је превезен у болници, пренио је Кјодо.

Осумњичени 44-годишњи мушкарац нанео је дечаку повреде ножем у стомак, а полиција га ухапсила у близини школе, рекао је Јошико Киђима, генерални конзул Јапана у Гуангџоуу, главном граду провинције Гуангдонг која такође укључује Шенжен.

Напад ножем уследио је два месеца након сличног инцидента који се догодио у Суџоу у близини Шангаја, када су повређена јапанска мајка и дете.

Кинескиња је умрла док је покушавала да заустави нападача. Портпарол највише јапанске владе Јошимаса Хајаши рекао је на конференцији за новинаре у Токију да ће Јапан наставити да позива Кину да осигура безбедност јапанских држављана у тој земљи.

Портпарол кинеског министарства спољних послова Лин Ђиан рекао је јуче на конференцији за новинаре у Пекингу да је случај "под истрагом" и обеćао да ćе Кина "наставити да предузима ефикасне мере за заштиту безбедности свих странаца". 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана