Преминуо фудбалер који се запалио испред полицијске станице

Танјуг
Преминуо фудбалер који се запалио испред полицијске станице

ТУНИС - Туниски фудбалер Низар Исауи преминуо је од посљедица опекотина које је задобио када се у знак протеста против "полицијске неправде" запалио испред полицијске станице, а у његовом родном селу Хафузу су избили немири.

Низар Исауи (35), отац четворо дјеце, који је био слободан играч и играо у аматерским лигама, је задобио опекотине трећег степена и доктори нису могли да спасу његов живот, изјавио је његов брат Ријад.

Демонстранти су се у Хафузу сукобили са полицијом, а представници закона су бацили сузавац да би растјерали људе који су се окупили испред полицијске станице, изјавили су сведоци за Ројтерс.

Исауи, који је некад играо у елитном туниском клубу УС Монастир, је пред смрт објавио видео на Фејсбуку у коме је навео да је разлог за његов протест лажна оптужба за тероризам.

-Због расправе са неким ко је продавао банане за 10 туниских динара (три евра), у полицијској станици у Хафузу су ме оптужили за тероризам. Тероризам због примједбе о бананама - рекао је он на видео снимку.

Према порталу newsarabia.com цијена банана коју је навео Исауи је двоструко виша у односу на ону која је одредила влада Туниса.

У објави на Фејсбуку је навео да сам себе осуђује на "смрт ватром".

- Немам више снаге. Нека полицијска држава зна да ће пресуда бити извршена данас - написао је прије него што се запалио.

Стопа инфлације у Тунису је у марту 2023. достигла 10,3 одсто, а највише је поскупјела управо храна, наводи сајт Trading economics.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана