Преминула чувена ТВ водитељка Барбара Волтерс

Танјуг
Преминула чувена ТВ водитељка Барбара Волтерс

ВАШИНГТОН - Барбара Волтерс, једна од најпопуарнијих новинарки на америчкој телевизији, прва жена водитељка вечерњег информативног програма америчке мреже ABC, умрла је у 93. години, саопштила је њена дугогодишња кућа ABC Њуз.

Волтерсова, која је 1997. године креирала популарни женски ток-шоу ABC  Вју, умрла је у свом дому у Њујорку, потврдио је Роберт Игер, шеф матичне компаније ABC Волт Дизни не наводећи околности њене смрти, преноси Ројтерс.

-Барбара је била права легенда, пионир не само жена у новинарству, већ и самог новинарства - написао је Игер на Твитеру.

У својој медијској каријери дугој пет деценија, Волтерсова је интервјуисала низ свјетских лидера, укључујући кубанског предсједника Фидела Кастра, Британку Маргарет Тачер, либијског лидера Моамера Гадафија, ирачког предсједника Садама Хусеина, руске предсједнике Бориса Јељцина и Владимира Путина, као и све америчке предсједнике и прве даме од Ричарда и Пет Никсон.

-Питала сам Јељцина да ли је превише пио, а Путина да ли је убио некога - рекла је Волтерсова у интервјуу за „Њујорк тајмс“ 2013. године и потврдила да су јој руски предсједници на оба питања одговорили одречно, кратким "не".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана