Премијерка Бангладеша: Власници фабрика да се одрекну луксуза ради запослених

Танјуг
Премијерка Бангладеша: Власници фабрика да се одрекну луксуза ради запослених

ДАКА - Премијерка Бангладеша Шеик Хасина је данас током обраћања поводом првомајских празника позвала власнике текстилних фабрика и осталих бангладешких фабрика да побољшају радне услове својих запослених тако што ће се одрећи дијела свог луксуза.

- Желим да власници (фабрика) посебно обрате пажњу на раднике, смањујући мало свој луксуз, јер су вам радници дали простор да водите раскошан живот тако што су повећали производњу својим тешким радом - рекла је Хасина.

Она је такође упозорила и раднике да игноришу позиве на штрајк јер "на тај начин радници некад заправо штете себи, својим породицама, земљи и власницима фабрика", преноси агенција БСС.

Хасина је навела да жели да се "индустријска производња повећа за општи развој Бангладеша, тако одржавајући добар однос између радника и власника".

Фабрике текстила играју велику улогу у економији Бангладеша, а према писању листа „Дејли стар“, та земља је други највећи извозник одјеће у свијету, што је постигла реформама које укључују пореске олакшице и субвенције за власнике текстилних фабрика, као и велику радну снагу са ниском стопом зарада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана