Премијер Грчке Мицотакис смијенио министра полиција, главне фотеље непромијењене

Танјуг
Премијер Грчке Мицотакис смијенио министра полиција, главне фотеље непромијењене

АТИНА- Грчки премијер Киријакос Мицотакис смијенио је министра цивилне заштите, који надгледа полицију, Јаниса Оикономуа, и на његово мјесто поставио Михалиса Хрисохоидиса, тренутног министра здравља.

Пред најављене реформе Владе ове године, Мицотакис је оставио кључне министре на истим позицијама како би сигнализирао континуитет политике на пољу економије, одбране и спољних послова, пише Ројтерс.

Хрисохоидис је неколико пута обављао дужност минстра цивилне заштите пута у протекле двије деценије и надгледао је то министарство када је Грчка демонтирала 17. новембар, једну од најсмртоноснијих герилских група у тој земљи 2002. године. 

Његово именовање долази након низа насилних инцидената, укључујући и смрт полицајца који је повријеђен бакљом у сукобима који су избили претходног мјесеца током одбојкашког меча.

Раније ове недјеље, грчки премијер рекао је да ће 2024. година бити увод у нову еру за његову земљу, када ће бити потребан "нагли талас промјена", као и да вјерује да ће предстојећи европски избори потврдити политичку стабилност.

Реформе у Грчкој укључују легализацију истополних бракова и приједлог закона за отварање пута пословању приватних универзитета у тој земљи, а за оба питања се очекује противљење опозиције, додаје Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана