Предсједник Нигера: Тешко стечена достигнућа биће сачувана

Танјуг
Предсједник Нигера: Тешко стечена достигнућа биће сачувана

НИЈАМЕЈ - Предсједник Нигера Мохамед Базум огласио се први пут након пуча који су јуче извели припадници предсједничке гарде, поручивши да ће се сви грађани који воле демократију побринути за то да тешко стечена достигнућа буду сачувана.

-Тешко стечена достигнућа биће сачувана. Сви Нигерци који воле демократију и слободу ће се побринути за то - написао је Базум на друштвеној мрежи X, раније познатој као Твитер.

Војска Нигера је саопштила да су све активности политичких партија у Нигеру обустављене до даљег, након што је подржала пуч предсједничке гарде.

-Морали смо да избјегнемо смртоносну конфронтацију која би могла да изазове крвопролиће и утиче на безбједност становништва - наводи се у саопштењу војске, пренио је Ројтерс. Представници војске Нигера саопштили су синоћ да је предсједник земље смијењен са власти и да су границе земље затворене.

У саопштењу које је емитовала државна национална телевизија, они су дали гаранције личног имунитета званичницима владе свргнутог предсједника.

Војни побуњеници најавили су национални полицијски час од 19 часова увече до пет ујутру, а обустављен је рад свих јавних институција у земљи.

Ријеч је о седмом државном удару у државама западне и централне Африке од 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана