Предао се трговац дрогом са Европолове листе најтраженијих криминалаца

Танјуг
Предао се трговац дрогом са Европолове листе најтраженијих криминалаца

БУДИМПЕШТА - Члан групе трговаца дрогом, који се налазио на Европоловој листи 54 најтраженија криминалаца 2022. године, предао се полицији, објавила је данас мађарска полиција.

Мушкарац (35) се у среду појавио у полицијској станици у Дебрецину у источној Мађарској и ухапшен је, а суд му је истог дана одредио истражни притвор.

У саопштењу за јавност се наводи да су Иштван В. Шандор и његови сарадници, укључујући човJека који се предао, Андраш Ц, управљали софистицираном опремом за узгој и прераду канабиса у округу Бач-Кишкун, у централно-јужној Мађарској 2020. и 2021. године, као дио операција вредних 763.000 евра, наводи МТИ.

Полиција је 21. маја 2021. упала у просторије и запленила 165 килограма марихуане и кокаина, а потом је од чланова групе заплијењена и имовина вриједна 966.816 евра. Истражитељи су успели да идентификују свих седам чланова криминалне групе.

Двојица су убрзо ухваћена у Мађарској, док су европске и међународне потернице расписане за пет чланова у бекству.

Европол је покренуо медијску кампању Гаме Овер у новембру 2023. и укључио је податке о мађарској криминалног огранизацији на својој веб страници и другим медијима.

За Тамашем Багамеријем је даље је расписана потерница, а од јула 2023. заузео је место Иштвана В Шандора на потерници Европола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана