Пред судом Францускиња коју је муж девет година дрогирао и подводио силоватељима

GS
Пред судом Францускиња коју је муж девет година дрогирао и подводио силоватељима

ПАРИЗ - Францускиња Жизел Пелико (72), коју је бивши супруг девет година дрогирао па је силовао и доводио више од 50 других мушкараца да је силују, данас ће се пред судом изјаснити о досад прикупљеним доказима.

Она је постала хероина међу феминисткињама јер је инсистирала да суђење за силовање њеном бившем мужу и 50 других мушкараца буде јавно, наводи Гардијан.
    
Некадашњу менаџерку за логистику тадашњи супруг Доминик Пелико (71) без њеног знања је опијао таблетама за спавање и лековима против анксиозности, које јој је сипао у храну и пиће, а затим позивао мушкарце да је силују, у периоду од 2011. до 2020. године у селу Мазан у Прованси.
    
Доминик Пелико је признао оптужбе и рекао да је готово десет година био у контакту са мушкарцима на онлајн платформи за разговоре, где је под шифром "Без њеног знања" организовао долазак странаца у њихову кућу како би је силовали док је она била у некој врсти коме.
    
Он је признао да ју је и сам силовао.
    
Жизел Пелико је на суду прошлог мјесеца рекла да никада није тадашњем мужу дала пристанак за тако нешто.
    
Током двомјесечног суђења, суд је саслушао десетине оптужених мушкараца, од којих је већина поријекла силовање.
    
Неки су изјавили да су мислили да се она претвара да спава или да игра неку врсту игре, или да су сматрали да је одобрење њеног мужа било довољно.
    
Мушкарцима којима се суди, а који су стари од 26 до 74 године, суочавају се са казнама од 20 година затвора, а међу њима су болничар, новинар, затворски чувар, члан градског већа, војник, возач камиона и фармери. 
    
Осамнаест међу њима налазе се у притвору, док су 32 оптужена мушкарца на слободи, а један је у бјекству, наводи телевизија БФМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана